statystyki

Zafałszowane produkty żywnościowe wynikiem kontroli Inspekcji Handlowej

19.01.2011, 06:47; Aktualizacja: 19.03.2011, 13:22
Inspekcja Handlowa na zlecenie UOKiK przeprowadziła kontrolę produktów spożywczych, z których aż 5 proc. wzbudziło zastrzeżenia ponieważ były zafałszowane.  

W ubiegłym roku inspektorzy Inspekcji Handlowej sprawdzali, czy przedsiębiorcy nie wprowadzają konsumentów w błąd oferując w sprzedaży zafałszowane produkty żywnościowe. Inspekcja objęła ok. 5,5 tysiąca partii różnych produktów. UOKiK przedstawił wyniki powyższej kontroli.


Pozostało 77% tekstu

Prenumerata wydania cyfrowego

Dziennika Gazety Prawnej
9,80 zł
cena za dwa dostępy
na pierwszy miesiąc,
kolejny miesiąc tylko 79 zł
Oferta autoodnawialna
KUPUJĘ
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Polecane

Reklama

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Galerie

Polecane