Transakcja utworzenia przez spółki: Grupa Handlowa Staropolskie Wędliny, Polfood Group, Tarczyński, Zakłady Mięsne Madej & Wróbel i Zakłady Mięsne Olewnik-Bis wspólnego przedsiębiorcy pod nazwą Sufler, uzyskała zgodę Prezes UOKiK.
Uczestnicy koncentracji prowadzą działalność w zakresie m.in. przetwórstwa oraz sprzedaży hurtowej i detalicznej mięsa i wędlin.
Zobacz: UOKiK wyraził zgodę na przejęcie Lotosu
W wyniku przeprowadzonej koncentracji powstanie spółka Sufler, która będzie prowadzić sprzedaż detaliczną produktów mięsnych wytwarzanych przez wnioskodawców – za pośrednictwem sieci firmowych sklepów.
Zobacz: UOKiK ukarał Wodociągi z Kędzierzyna-Koźla za brak wykonania decyzji
Po przeprowadzeniu postępowania antymonopolowego Prezes Urzędu uznała, że koncentracja nie doprowadzi do istotnego ograniczenia konkurencji.
PS/źródło:UOKiK
Zobacz także:
Zmowa operatorów wstrzymała rozwój telewizji mobilnej przez telefon